dimarts, 26 de juny del 2012

Qui menja sopes se les pensa totes

Pessigada de la nostra enfilada cuinera, amb una recepta ben senzilla!


Pa de pessic de ricotta i xocolata sense ous



Per a 6 persones:

215 g de mató o de ricotta
120 g de sucre morè (més una mica per al motlle)
80 g de farina
110 g d’ametlles en pols
1 pessic de sal
1 sobre de llevat
15 cl de llet
15 cl d’oli de gira-sol
150 g de llavors (*) de xocolata
10 g de mantega (no necessaris, cas de fer servir motlle de silicona)

Mescleu la ricotta / mató amb el sucre fins obtenir una massa homogènia. Afegiu poc a poc la farina prèviament barrejada amb el llevat i seguidament les ametlles, l’oli, la llet i finalment la xocolata. Us ha de quedar una barreja prou uniforme.

Unteu el motlle amb mantega (cas de no fer servir el motlle de silicona) i repartiu una mica de sucre morè.

Coeu a 210ºC 10 minuts, i a 180ºC de 30 0 35 minuts després. Deixeu refredar abans de desemmotllar).

Opinió de la cuinera: com l’ametlla ja és prou greixosa, jo suprimiria l’oli i afegiria una mica més de llet.

(*) “pepitas” en versió original