dijous, 29 de març del 2012

Gent de l'Heura

La Maria Nota, mare de la Cèlia, de 3r, francesa de naixement i cuinera per amor a l'art, ens regalarà a partir d'ara amb unes receptes per llepar-nos els dits. Serà el nostre racó de cuina que anomenarem "QUI MENJA SOPES, SE LES PENSA TOTES". Com a inauguració, aquestes receptes aptes per als qui tenen problemes amb els ous:

Pastís de poma sense ou

Ingredients (per a 6 persones)

25 cl de llet
20g de mantega
150 g de farina
1 sobre de llevat
5 cullerades soperes de sucre
4 – 6 pomes

Foneu la mantega al microones.

En un  recipient, barregeu la farina, el llevat i el sucre. Feu un forat al centre i vesseu, a poc a poc, la barreja de llet i mantega fosa. Per aconseguir una massa homogènia, utilitzeu una batedora, la massa resultant hauria de ser prou líquida.

Peleu les pomes i buideu-ne el cor. Talleu-les en llenques fines o bé en trossets petits.

Poseu paper de cocció dins un motlle d’uns 26 cm de diàmetre (del qual en podreu prescindir en cas d’emprar un motlle de silicona). Si volguéssiu caramel·litzar el pastís, poseu una cullerada de sucre i unes gotes d’aigua. Repartiu primer els trossos de poma i llavors la massa.

Poseu-lo en un forn prèviament escalfat a 200º durant 25  minuts. Comproveu amb cura la cocció perquè no estigui massa fet i es ressequi.

Desemmotlleu un cop estigui fred. 

Pastís de vainilla i xocolata sense ous









Ingredients per a 6 – 8 persones
 Meitat de xocolata:
 100 g de farina
1 sobre de llevat
50 g de cacau en pols (preferible a la xocolata desfeta, perquè les dues masses tinguin la mateixa consistència)
80 g de sucre
1 pessic de sal
1 culleradeta de cafè sabor a triar: flor de taronger, licor de cafè, rom, ...
3 cullerades soperes d’oli
20 cl de llet/beguda de soja/nata (a triar)

Meitat de vainilla

150 g de farina
1 sobre de llevat
100 g de sucre
1 culleradeta de cafè d’aroma de vainilla
1 pessic de sal
3 cullerades soperes d’oli
20 cl de llet/beguda de soja/nata (a triar)

En dos recipients diferents, prepareu les dues masses per separat. Barregeu en ambdós casos, primer els ingredients secs i a banda els ingredients líquids, abans de barrejar-los tots dos plegats.

Escalfeu prèviament el forn a 175ºC

Unteu un motlle amb mantega (la qual cosa no caldrà si feu servir un motlle de silicona). Vesseu les masses, alternant la de xocolata amb la de vainilla, per tal de donar un efecte marbrejat.

Temps de cocció: uns 85 minuts (a 175ºC). Desemmotlleu un cop estigui fred.