dimarts, 20 de desembre del 2011

Roures i guepards

Vet aquí que l’any passat, els nens de p4 (Els Óssos Polars) van portar glans de la seva excursió al Montseny i en lloc de deixar-los escampats per casa (com sol ser habitual), la Irene i la seva família (el Manel, la Cristina i la Rita), van tenir la brillant idea de plantar-los en un test i, un any després, tenien quatre brots de roure d’allò més prometedor!

Però no contents amb això, van decidir engrescar la resta de pares de la classe (ara de P5) per anar tots junts al Montseny per tornar aquests joves arbres al seu lloc d’origen. Així doncs, es va acordar una data i es va contactar amb les autoritats del Parc Natural per obtenir els permisos necessaris per portar a terme l’aventura.

Així doncs, el diumenge 27 de novembre, 20 famílies de P5 (Els Guepards), acompanyats per un guarda forestal del Parc Natural del Montseny, varem plantar 4 arbres (una de les coses que, diuen, s’ha de fer a la vida). És més: es van enregistrar les coordenades del indret per poder tornar-hi d’aquí uns anys. Què n’és de gran, la tecnologia d’avui dia!

Després, varem fer una celebració on no va mancar de res: un bon pícnic, tertúlies de sobretaula, partits de futbol diversos, caminades per la muntanya, jocs ... fins i tot una festa d’aniversari (la del Ivan i la Zoe). La jornada va acabar amb la sensació d’un vincle entre nosaltres enfortit: havíem fet una cosa molt bonica, per als nostres fills, per a nosaltres i per a la natura. Avui la mare terra té quatre fills més!

Gràcies des d’aquí a les mares dels guepards que van posar l’energia perquè aquesta experiència fos possible: a la Cristina, per plantar les llavors i tenir delicada cura dels brots; a la Laia, per les seves gestions amb les autoritats del Parc, i a la Mònica, per aconseguir acordar la data millor per a la majoria de les famílies.

Quin diumenge! Tant de bo la iniciativa us hagi agradat i us animi a participar més a l’escola i així crear-ne més vincles. Val la pena!

Us deixem amb el reportatge fotogràfic...

 El roure surt de Plaça Eivissa

 El roure arriba al Montseny


On el plantem?

 Aquest és un bon lloc.


Fet!